Advancing in Maternity Saftey (AIMS)

Register Now

Please Click Here to download the Course Timetable.

Saturday Timetable

 

TIME LECTURES ALLOTTED TIME
7:30 – 8:00 Registration 30 minutes
8:00 – 8:15 Welcome
Course Introduction & Layout
Instructors’ Introduction
15 Minutes

 

8:15 – 8:35 Safety in Maternity Care 20 minutes
8:35 – 9:50 WORKSTATIONS 1
Fetal Monitoring – Group A & B
Assisted Vaginal Delivery
Maternity Cases A – Group 1 & 2
75 minutes
Red Group
Blue Group
Yellow Group
9:50 – 10:10 Labour Dystocia 20 minutes
10:10 – 10:30 MORNING TEA 20 minutes
10:30 – 11:45 WORKSTATIONS 1
Fetal Monitoring – Group A & B
Assisted Vaginal Delivery
Maternity Cases A – Group 1 & 2
75 minutes
Yellow Group
Red Group
Blue Group
11:45 – 1:00 WORKSTATIONS 1
Fetal Monitoring – Group A & B
Assisted Vaginal Delivery
Maternity Cases A – Group 1 & 2
75 minutes
Blue Group
Yellow Group
Red Group
1:00 – 1:50 LUNCH 50 minutes
1:50 – 2:55 WORKSTATIONS 2
PPH & Maternal Resuscitation
Shoulder Dystocia
Maternity Cases B – Group 1 & 2
65 minutes
Red Group
Blue Group
Yellow Group
2:55 – 4:00 WORKSTATIONS 2
PPH & Maternal Resuscitation
Shoulder Dystocia
Maternity Cases B – Group 1 & 2
65 minutes
Yellow Group
Red Group
Blue Group
4:00 – 4:20 AFTERNOON TEA 20 minutes
4:20 – 5:25 WORKSTATIONS 2
PPH & Maternal Resuscitation
Shoulder Dystocia
Maternity Cases B – Group 1 & 2
65 minutes
Blue Group
Yellow Group
Red Group
5:25 – 5:30 Assemble in main lecture room 5 minutes

 

Sunday Timetable

 

TIME LECTURES ALLOTTED TIME
8:00 – 8:05 Housekeeping & Announcements 5 minutes
8:05 – 9:05 WORKSTATIONS 3
Neonatal Resuscitation
Malpresentation
Maternity Cases C – Group 1 & 2
60 minutes
Red Group
Blue Group
Yellow Group
9:05 – 10.05 WORKSTATIONS 3
Neonatal Resuscitation
Malpresentation
Maternity Cases C – Group 1 & 2
60 minutes
Yellow Group
Red Group
Blue Group
10.05 – 10.25 MORNING TEA 20 minutes
10.25 – 11.25 WORKSTATIONS 3
Neonatal Resuscitation
Malpresentation
Maternity Cases C – Group 1 & 2
60 minutes
Blue Group
Yellow Group
Red Group
11:25 – 11:45 Birth Crisis 20 minutes
11:45 – 12.30 WORKSTATION REVIEW SESSION
Shoulder Dystocia
Assisted Vaginal Delivery
Malpresentations
Neonatal Resuscitation
45 minutes
Participants
self–select and practice those subjects they feel the need to revise/practice
12.30 – 1:00 LUNCH 30 minutes
1:00 – 3.30 WRITTEN EXAM
and
PRACTICAL EXAMINATION
60 minutes for the Written exam, 15 minutes per participant for the Practical exam
3.00 – 4.00 AFTERNOON TEA 60 minutes
On Completion Assemble in area advised away from the exam room to allow all to finish the exam in a quiet atmosphere Wait for all to finish exam
Approx 4:00 Debriefing & Examination Results Questions and discussion about the Course 30 minutes