

ALSO PART 2 | AIMS COURSE SATURDAY TIMETABLE

TIME	LECTURES/WORKSTATIONS	ALLOTTED TIME
7:30 – 8:00	Registration	30 minutes
8:00 – 8:15	Welcome	15 Minutes
	Course Introduction & Layout	
	Instructors' Introduction	
8:15 – 8:35	Communication and Teamwork	20 minutes
8:35 – 9:50	Session 1	75 minutes
	Fetal Welfare	Red Group
	Maternal Collapse	Blue Group
	Assisted Vaginal Birth (AVB)	Yellow Group
09:50 – 10:20	MORNING TEA	20 minutes
10:20 – 11:35	Session 1	75 minutes
	Fetal Welfare	Yellow Group
	Maternal Collapse	Red Group
	Assisted Vaginal Birth (AVB)	Blue Group
11:35 – 12:50	Session 1	75 minutes
	Fetal Welfare	Blue Group
	Maternal Collapse	Yellow Group
	Assisted Vaginal Birth (AVB)	Red Group
12:50 – 1:40	LUNCH	50 minutes
1:40 – 2:50	Session 2	70 minutes
(70 mins)	Maternity Cases – A	Red Group
	Postpartum Haemorrhage (PPH)	Blue Group
	Malpresentation	Yellow Group
2:50 – 4:00	Session 2	70 minutes
(70 mins)	Maternity Cases – A	Yellow Group
	Postpartum Haemorrhage (PPH)	Red Group
	Malpresentation	Blue Group
4:00 – 4:20	AFTERNOON TEA	20 minutes
4:20 - 5:30	Session 2	70 minutes
(70 mins)	Maternity Cases – A	Blue Group
	Postpartum Haemorrhage (PPH)	Yellow Group
	Malpresentation	Red Group



ALSO PART 2 | AIMS COURSE SUNDAY TIMETABLE

LECTURES/WORKSTATIONS	ALLOTTED TIME
Housekeeping & Announcements	5 minutes
Session 3	70 minutes
Shoulder Dystocia	Red Group
Maternity Cases – B	Blue Group
Neonatal Resuscitation	Yellow Group
Session 3	70 minutes
Shoulder Dystocia	Yellow Group
Maternity Cases – B	Red Group
Neonatal Resuscitation	Blue Group
MORNING TEA	20 minutes
Session 3	70 minutes
Shoulder Dystocia	Blue Group
Maternity Cases – B	Yellow Group
Neonatal Resuscitation	Red Group
The effects of emergencies on women and staff	20 minutes
LUNCH	40 minutes
WRITTEN EXAM	60 minutes for the Written exam
and	15 minutes per participant for the
PRACTICAL EXAMINATION	Practical exam
AFTERNOON TEA	60 minutes
Assemble in area advised away from the exam room to allow all to finish the exam in a quiet atmosphere.	Wait for all to finish exam
·	
	Housekeeping & Announcements Session 3 Shoulder Dystocia Maternity Cases – B Neonatal Resuscitation Session 3 Shoulder Dystocia Maternity Cases – B Neonatal Resuscitation MORNING TEA Session 3 Shoulder Dystocia Maternity Cases – B Neonatal Resuscitation The effects of emergencies on women and staff LUNCH WRITTEN EXAM and PRACTICAL EXAMINATION AFTERNOON TEA Assemble in area advised away from the exam room to allow